Hoe kiest u een badkamermeubel?

Geeft u zichzelf genoeg “me-time” of tijd om te ontspannen? Want dat wordt al te vaak over het hoofd gezien. Het is pas écht luxe, als u elke dag kunt ontspannen in het comfort van uw eigen woning. Eén van de beste plekken in uw huis om te ontspannen is de badkamer

Het spreekt dus voor zich dat de inrichting en de keuze van badkamermeubels of badmeubels uw volledige aandacht verdient. Om u alvast op weg te helpen, hebben wij voor u enkele tips en advies verzameld.

Badkamermeubels bepalen de toon van uw badkamer

Het kiezen van de badkamermeubels, dat is geen klein bier. De badkamermeubels verraden namelijk altijd de stijl van uw interieur. Een modern interieur vraagt bijvoorbeeld badkamermeubels met een minimalistische afwerking. Een klassiek interieur gedijt dan weer beter met badkamermeubelen in landelijke stijl door het gebruik van warme materialen zoals hout. SaniClima neemt kwaliteit en duurzaamheid heel serieus bij hun fabrikanten. Er wordt m.a.w. altijd zeer kritisch naar gekeken naar de afwerking van de badkamermeubels.

Keuze voor een badkamermeubel is snel gemaakt

Hebt u uw keuze reeds gemaakt voor een badkamermeubel? Een klassiek wastafelmeubel met ingebouwde wastafel in keramiek? Of hebt u een groot gezin en dus nood aan extra opbergkasten? Of toch liever een grote spiegelkast die veel kan verbergen? Van wastafelonderkasten tot wastafelmeubels en kolomkasten… Onze productlijnen kennen het allemaal. Bij SaniClima vindt u zeker badkamermeubels die bij u uw budget en interieur passen.

1. Spiegels, spiegels, spiegels

Dat spiegels voor meer ruimte zorgen in een kleine ruimte, weet je natuurlijk al langer dan vandaag. Hoe groter, hoe liever is de boodschap. Bovendien kan je er in de badkamer nog meer mee. Heb je immers al eens aan spiegelkasten gedacht? Ze zien er niet alleen fantastisch uit, ze creëren ook ruimte en zorgen voor extra opbergvakken zodat je lavabo mooi ordelijk blijft!

2. Vermijd muurtjes

Plaats glazen wanden ipv muurtjes. Glazen wanden zijn minder dik en laten licht door. Waardoor de ruimte ook visueel groter lijkt. Hierdoor creëer je dan ook meer lichtinval.

3. Plaats je kranen en wastafel(s) slim

Overweeg indien mogelijk om je kranen tegen een wand te installeren, daarmee bespaar je veel ruimte. Kies daarbij voor een smalle ovalen wastafel, zodat je extra veel bewegingsruimte hebt in je badkamer.  Hang de wastafel daarbij ook aan de muur op, zo maak je nog extra ruimte vrij. 

4. Bad of douche?

Een combinatie van bad en douche is natuurlijk ideaal. Op die manier maximaliseer je de functionele ruimte in je badkamer en voeg je toch een vleugje luxe en comfort toe. Is je badkamer echt te klein en/of ben je toch niet zo’n bader? Overweeg dan om enkel een douche te installeren, en kies daarbij zeker voor een glijdend en frameloos douchescherm in glas en niet voor een douchegordijn, dat vaak door haar ontwerp een kleine badkamer kan overbelasten.  Een glijdende deur zorgt daarentegen voor meer ruimte, en zonder de visuele belemmering van een frame of gordijn krijgt het licht veel meer vrij spel en voelt je badkamer meteen een stuk ruimer en moderner aan.

5. Gebruik hoekruimten

Grote of kleine ruimte, hoeken zijn vaak verspilde ruimte. In een grote ruimte maakt dat niet echt uit, maar in een kleine ruimte zorg je er best voor dat de hoeken optimaal benut worden. Er is een enorm scala aan sanitair dat speciaal werd ontworpen om het beste uit de hoeken van je kleine badkamer te halen: lavabo’s, baden, douches, toiletten, je vindt het allemaal. Wij zijn vooral fan van een hoekdouche: het ziet er vaak geweldig inventief en modern uit, en creëert een ongeziene ruimte in de rest van je badkamer.

6. Ruim regelmatig op

Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar we geven het toch mee: voorkom te allen tijde rommel in een kleine badkamer. Hoe? Door de spiegelkasten waar we het al eerder over hadden. Maar ook door wandmeubels en -armaturen te installeren: ze zijn niet alleen bijzonder stijlvol, maar ze vermijden ook dat spullen blijven rondslingeren op de vloer en creëren zo ruimte te over. Het schoonmaken wordt er trouwens ook een stuk eenvoudiger door.

7. Let there be light

Een van de goedkoopste ideeën voor kleine badkamers? Wat extra verlichting toevoegen. Hoe helderder je badkamer, hoe groter deze immers lijkt te zijn. Er zijn trouwens veel budgetvriendelijke manieren om het licht in je badkamer te versterken zonder een fortuin uit te geven. Een eenvoudige, heldere ledverlichting met een chromen afwerking zorgt voor reflectie van het licht en heeft een enorme impact op het ruimtegevoel. Overweeg eventueel ook een verlichte badkamerspiegel of -meubel om het licht optimaal te verdelen en sfeer te creëren.

Voorkom kalkaanslag in de kraan door regelmatig de waterstraalbreker uit de kraanmond te draaien en schoon te spoelen.Behandel je bad in acryl steeds met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuurmiddel of agressieve oplossingsmiddelen, want dit beschadigt het acryl. Als extra optie, kan je douchewanden voorzien van een speciale laag, waardoor kalk en vuil zich minder makkelijk hechten. (Novellini, Cleanit-spray te verkrijgen)

Plaats een douche liefst in een hoek om de stabiliteit ervan te verhogen.

Een badkamer inrichten onder een schuin dak is niet gemakkelijk. Ons advies: plaats het bad onder het schuine gedeelte. Je wint plaats en profiteert hiervan gedurende vele jaren.

Een badkamer is een relaxplek. Denk dus ook aan sfeerverlichting, zo kom je helemaal in de stemming. Tandenborstels, tandpasta, crèmes, handdoeken, parfum, make-up, scheerspullen,… praktische opbergruimte zorgt voor overzicht en rust in de ruimte.

Leg een douchewisser in de douche en verwijder na elke douchebeurt de druppels van het douchevenster om kalkaanslag te vermijden. Zorg dat dit een degelijke douchewisser is die niet roest en bestemt is voor vochtige ruimtes. Anders kan deze voor schade zorgen.Er bestaan leuke setjes om deze op te hangen in uw douche zonder te hoeven boren.

In een gezin waar iedereen ’s morgens tegelijk de deur uit moet, is een dubbele wastafel een goede oplossing.

Een badwand kan handig zijn indien je geen plaats genoeg hebt voor het installeren van een bad en douche.Categorie: Praktische tips voor
badkamersSubcategorie: Inrichting en decoratie

SaniClima renoveert talrijke badkamers per jaar van top tot teen. Zowel sanitair, elektriciteit als de tegels worden volledig vernieuwd. Ook de nodige metsel- en bezettingswerken en eventueel een verlaagd plafond met ingebouwde spots verzorgen wij in samenwerking met onze erkende installateurs.

Een badkamerrenovatie boost uw woning, maar ook de prijs! Voor de renovatie van een badkamer moet u met heel wat factoren rekening houden. Gaat u de leidingen vernieuwen? Wat met de verlichting? Welke nieuwe tegels kiest u? Is het misschien het moment om voor een andere indeling te kiezen en het bad te vervangen door een inloopdouche? Hoe krijgt u in hemelsnaam deze werken naadloos op elkaar afgestemd? Wel helemaal uitgebroken en alles opnieuw gelegd (elektriciteit, chape, loodgieterij, tegels, …). De meerwaarde van uw badkamer na een renovatie schiet wel meteen de hoogte in, met 40 tot 50 % zelfs. En dat geeft uiteraard een boost aan de waarde van uw woning. Moderne noden Als u uw badkamer wil verbouwen om daarna uw huis te verkopen kan u maar best nagaan wat mensen tegenwoordig nodig hebben en niet wat esthetisch mooi is. Uiteraard worden er enkele belangrijke punten in het achterhoofd gehouden bij een badkamer. Over de indeling van de badkamer moet goed nagedacht zijn. Benut de oppervlakte zo goed mogelijk en vermijd verloren hoekjes. Daarnaast is opbergruimte is heel belangrijk, want zonder opbergruimte is een badkamer al snel rommelig. Een inloopdouche met een glazen wand vergroot opeens uw ruimte!TipsWie z’n woning verbouwt voor verkoop, volgt best niet zijn eigen smaak. Zorg ervoor dat de oning tijdloos en neutraal werd verbouwd. Zo valt het bij veel meer mensen in de smaak dan dat u uw eigen stijl in de woning creëert. Als u een badkamer renoveert, zorg dan dat die volledig in orde is. Wie deze alleen maar betegelt zal minder snel verkopen dan wie de badkamer ook bemeubelt. Het principe ‘What you see is what you get’ wordt gehanteerd bij het kopen van een huis en mensen betalen tenslotte nog altijd voor wat ze zien. Kom langs bij SaniClima en vertel ons over uw (ver)bouwplannen! Wij helpen u naar de ideale badkamer!

Bron: De Morgen