Wellness

Maak hier uw afspraak.

GENIET VAN DE WARME EN AANGENAME INFRAROODSTRALING

Steeds meer mensen ontdekken de wellnesskwaliteiten van infrarood. Evenals het saunabad zorgt ook deze toepassing voor een bijzondere dieptewerking. Infraroodstraling verwarmt het lichaam geleidelijk en is uitstekend geschikt voor iedereen die de voorkeur geeft aan een mildere warmte. Warmte geldt als een van de oudste geneesmiddelen van de mensheid. Traditioneel bedient de mens zich van vuur, hete stenen, kachels en sauna’s om het lichaam te verwarmen. In vergelijking daarmee is de zon een nog oudere warmtebron en momenteel de sterkste die kan worden benut. Zonlicht bestaat uit drie verschillende soorten infrarode golven: de infraroodstralen A, B en C. Omdat de stralen van de categorieën A en B diep in de huid binnendringen, worden ze overwegend gebruikt voor medische doeleinden. Infrarood-C-stralen zijn daarentegen ook geschikt voor de veilige toepassing thuis. De InfraPilar van Artissan beschikt over een full spectrum infraroodstraler die het volledig infraroodspectrum bestrijkt. Dit garandeert waarbij de mix van A, B en C-straling tot in de onderste huidlagen doordringt.

Stoomdouche

Een stoomdouche: een onvergetelijke ervaring voor al uw zintuigen.

Waarom een gewone douche plaatsen als u al voor een kleine meerprijs een stoomdouche installeert? Bij een stoomdouche hoeft u uw doucheruimte bovendien niet verder af te werken met tegels. De stoomcabine, met comfortabele zit- en ligplaatsen, is immers gemaakt uit hoogwaardige materialen zoals glas, kwalitatieve kunststoffen en hardhout. Een droom in uw badkamer!

Een stoomdouche heeft vele ontspannende en geneeskrachtige functies:

  • Een stoombad reinigt en zuivert het lichaam.
  • Het biedt verlichting bij verkrampte spieren, verkoudheid en heesheid.
  • Speciale sproeiers zorgen voor een aangename hydromassage.
  • Kleur- en aromatherapie werken alle stress weg.
  • Een streepje muziek maakt de ervaring compleet.

TIP: Een frequent gebruik met afwisseling tussen de warme hamam en een koude douche verhoogt de weerstand tegen ontsteking van de luchtwegen.

Bubbelbad

Niets heerlijker dan een lekker warm bad. Of toch? Bubbelbaden, ook wel systeembaden genoemd, zorgen ook voor meer genot in uw badkamer. Ontspanning en relaxatie troef! Bubbelbaden bevorderen de bloedsomloop en verkwikken u helemaal. Maar ook bij revalidatie en neurologische aandoeningen, zoals artrose, bewijzen ze hun nut.

Er zijn twee systemen mogelijk bij bubbelbaden.

Luchtmassage

Bij luchtmassage wordt de lucht ingeblazen via injectoren op de bodem en zijkanten van het bad. De kracht bepaalt u zelf. Dit systeem is aangewezen bij stress, rugpijn en zware benen.

Watermassage

Bij watermassage zorgen hydrojets voor massage aan de rug en/of voeten door het inblazen van water en lucht. U kiest zelf of u meer lucht of water wilt inblazen. Dit systeem werkt doeltreffend bij plaatselijke spierpijnen en reuma, en slankt vrouwelijke rondingen af.