Solid Surface: een nieuwe trend die steeds populairder wordt!

Solid Surface: een nieuwe trend in de badkamer

Letterlijk staat Solid Surface voor duurzaam oppervlaktemateriaal. Een acrylmineraalgrondstof staat aan de basis van dit materiaal. Het is ontstaan door het combineren van aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat. Het combineren van deze stoffen biedt meerdere voordelen, en Solid Surface wordt dan ook steeds vaker in sanitair verwerkt.

Fraai design

Het opvallendste kenmerk van Solid Surface is de moderne uitstraling. Onder andere baden en wastafels zijn gemaakt van Solid Surface, maar ook badkamerkasten en douchebakken. Het gebruik van Solid Surface geeft de producten een strak design.

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel van Solid Surface is dat het onderhoudsvriendelijk is. Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en bevat geen naden, waardoor bacteriën en vuil zich dus niet kunnen ophopen. Er hoeft dus alleen maar een doekje gebruikt te worden om de Solid Surface producten schoon te maken. Tevens zorgt Solid Surface ervoor dat de sanitaire producten vocht- en vlekbestendig zijn. Vooral in een vochtige ruimte als een badkamer is dat een uitkomst.

Duurzaam

Solid Surface is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook erg duurzaam. Het materiaal is sterk en slijtvast. Bij de aanschaf van een Solid Surface producten kunt u er dus vanuit gaan dat u er lang plezier van gaat hebben. Ook de productie gebeurt ecologisch in vergelijking met andere materialen.